CZECH HOME s.r.o.

 


 

Tsjechie : Streken

Tsjechie : Praag en omgeving

 

Praag, de hoofdstad van Tsjechie, behoort de laatste jaren tot de meest bezochte plaatsen van Midden-Europa. Praag telt ruim 1,2 miljoen inwoners, wat 1/10 is van de gehele Tsjechische bevolking. Praag en de omgeving staan bekend om de immense historische en culturele schatten die in de loop der tijd zijn ontstaan.

Bekend in Praag zijn o.a. het oude stadsplein met het Praagse uurwerk, de Karelsbrug, de Joodse wijk, de Praagse burcht en het Wenseslausplein. Zo heeft het een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbloei van heel het land. Deze streek is zowel in de zomer als in andere jaargetijden een prima vakantiebestemming. In Praag zijn veel prachtige theaters en concertgebouwen waar vandaag de dag nog steeds voorstellingen worden gehouden. In het verleden weerklonken in de zalen de stukken van befaamde musici als Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Bedrich, Smetana, Franz List, Hector Berlioz en vele anderen.

Qua bouw en projektontwikkeling is Praag verder ontwikkelt ten opzichte van de overige steden in Tsjechie. De prijzen van onroerend goed in Praag en directe omgeving zijn mede hierdoor de laatste jaren drastisch gestegen.

Centraal-Bohemen is een streek die wordt gekenmerkt door zijn heuvelachtige landschap met dalen, uitgestrekte bossen, weilanden, graanvelden

Kokorin

Kokorin is een beschermd natuurgebied ten Noorden van Praag. Vanaf Melnik, waar de Elbe en de Labe samenkomen, begint het natuurgebied. Deze regio is aantrekkelijk voor de koop van een vakantiewoning vanwege de goede bereikbaarheid vanuit Nederland en de gunstige ligging naar Praag en de Noord Bohemen. Het prachtige gebied is uitermate geschikt voor de fietser en de wandelaars. Er zijn vele routes uitgezet langs pittoreske dorpjes en mooie natuur. Nabij de stad Kokorin bevindt zich de burcht Kokorin wat ook een toeristische trekpleister is.

Krivoklat

Ten Westen van Praag bevindt zich de stad Beroun. Door deze stad en de omgeving hiervan loopt de rivier de Berounka. De omgeving van deze rivier is bosrijk, waar ook veel mogelijkheden zijn om te recreeren of te investeren. In het Berounka daI bevindt zich o.a. het natuurgebied en het gelijknamige kasteel Krivoklat. Niet ver van Beroun lig de burcht Kartlstejn welke gesticht is door Karel IV en werd tussen 1348 en 1367 gebouwd. De kalksteenrotsen in de omgeving bevinden zich in een romantisch landschap met wonderschone diepe dalen, watervallen en veel bloemen en planten. U vindt hier ook de indrukwekkende druipsteengrotten.

Sazava

Ten Zuiden en Zuidoosten van Praag zijn ook een groot aantal goed bewaard gebleven kerkelijke monumenten, zoals bijvoorbeeld het schilderachtige stadje Sazava met het Benedictijner klooster en het klooster Svata Hora (heilige berg) uit de 17e eeuw, gelegen op een heuvel in de stad Pribram, een van de bekendste bedevaardsoorden van Tsjechie. Het gebied langs de rivieren zijn toeristisch ingesteld. Er zijn vele campings, accomodaties langs rivier te vinden. Nabij Zruc nad Sazavou bevind zich het stuwmeer Svihov. In deze gebieden bevinden zich ook de burchten Konopiste en Cesky Sternberk. In dit gebied worden tegenwoordig veel nieuwe projecten opgezet voor woningbouw, of ontwikkeling van bouwpercelen. Deze regio betaalbaar voor mensen die leuk willen wonen, maar bijvoorbeeld in Praag werken.

Terug